Tapio Salomaa  (synt. 22.02.1968)

 

Tapio Salomaan kiinnostus taikatemppuja kohtaan sai alkunsa sukujuhlissa, joissa hän näki taikuri Nils Hedengrenin (Fakiiri Kronblom) esiintyvän. 11-vuotiaana hän sai joululahjaksi Solmu Mäkelän Suuren Taikakirjan, josta hän opetteli taikoja ja esitti niitä perhepiirissä. Salomaa perehtyi muihin alan suomalaisiin teoksiin kirjastossa.

Vuonna 1985 Salomaa osallistui Kiuruvedellä viikonlopun mittaiselle taikurikurssille, jossa opettajana toimi taikurimestari Jorma Airaksinen. Airaksiselta saatu esiintymiskoulutus oli arvokasta nuorelle taikurille. Vuonna 1986 Salomaa oli ensimmäisen kerran mukana Kouvolan Taikapäivillä. Maailmantähtien näkeminen oli vaikuttava kokemus uraansa aloittelevalle taikurille. Pari vuotta myöhemmin alkoi pitkällinen yhteistyö Olavi Airaksisen kanssa, joka on jatkunut antoisana aina näihin päiviin asti. Opiskellessaan Tampereella sosiaalikasvattajaksi (1993-1996) Salomaa oli vakiovieras taikuri Leo Frilanderin Taikastudiolla, jossa Salomaan taikaesitystä jalostettiin kokeneemman opastuksella. 

Tapio Salomaa on toiminut ammattitaikurina vuodesta 1996. Salomaa on monipuolinen ja ammattitaitoinen taikuri, joka tunnetaan erityisesti loistavista narutempuista. Hänen ohjelmistonsa koostuu humoristisilla puheilla höystetyistä näyttämö- ja lähitempuista. Hän valmistaa mielellään esiintymisvälineistöään itse. 

Hänet on palkittu useasti taikureiden Suomen mestaruuskilpailuissa Kouvolassa. Suomen Taikapiiri ojensi hänelle vuonna 2006 Emeritus Reijo Salminen -Trofeen klassisen taikuuden edistämisestä ja pitkäjänteisestä työstä ammattitaikurina. Salomaa on laulumiehiä ja harrastuksiin kuuluukin mm. mieskuorotoiminta. Televisioesiintymisiä mm. Älä Katso-, Mahdoton Tehtävä- ja Katso Pois- ohjelmissa. Kouvolan Näyttämötaikuuden Suomen mestaruuskilpailut hän voitti vuonna 2001, vuonna 2005 hän oli Suomen Taikurien Ravintolataikuuden SM-kilpailuissa hopealla sekä Kouvolan Taikapäivien Close-up kilpailuissa 3. sija. Salomaa on vuosien varrella nähty esiintymässä myös Linnanmäen- ja Tykkimäen huvipuistoissa.

 

LÄHDE: SUOMEN TAIKAPIIRI 60 VUOTTA HISTORIIKKI

(TOIM. HEIKKI NEVALA)

Tapio Salomaa

taikuri@tapiosalomaa.com

Puh: 040 5907944